Mavi Hat
Tüm Sektörlerin gümrüklerde yaşadığı ve firmalara gerek zamansal gerekse maddi zarara yol açan önemli bir sorun olan, gümrük beyannamelerinin kırmızı hatta sevk edilmeleri firmaları yormakta ve bunun sonucunda firmalar maalesef mesai ücreti ödeyerek bu konuda zorlanmaktadırlar.
DGS olarak sektörün bu sıkıntılarının önüne geçebilmek ve ciddi sayılabilecek maddi yükten kurtarmak ve tüm imalatçılara rahat bir nefes aldırabilmek adına DGS Dış Ticaret A.Ş. olarak Onaylanmış kişi statüsü belgesi’ ne (Mavi Hat) sahiptir.
İhraç edilecek siparişler tıra yüklendiği andan itibaren uluslararası anlaşmalar gereği yurt dışı gümrüklerde incelemeye tabi tutulmaksızın, müşterinize zamanında ulaşıp, ihracatçılara zamansal olarak büyük katkılar sağlamaktadır.
OKSB (Mavi Hat) belgemiz’de gümrük maliyetlerinizi azaltarak hatta hiç ödemeden siz değerli ihracatçılarımıza bu zor şartlarda katkı sunmak ve ihracatlarınızın gümrüklerde kırmızıya sevk edilmeden hem zaman olarak ihracatlarınız sıkıntısız yurt dışı müsterinize ulaşır hem de mesai maliyetleri ile karşılaşmazsınız.
İlk aldığımız tarihten itibaren siz değerli ihracatçılarımıza kullandırdığımız iki özelliğe sahip OKSB (Mavi hat) belgemizde,
1. Beyanın kontrol türüne ilişkin kolaylaştırmadan yararlanma izni (42/A)
42/A maddesine istinaden alınmış olan bir belgedir. Bu belge, birinci tür belgeye göre daha çok faydaların olduğu, ihracat 1000 rejimlerin yanında 3151-1040 gibi diğer rejimlerin de yapılan ihracat beyannamelerin mavi hattan işleme gördüğü Dahilde İşleme kapsamında yapılan ithalatlarda yapılan ayniyat işlemlerinde muaf olmanızı sağlamaktadır.
Statü Belgesi sahibi firma fotokopi menşe yada serbest dolaşım belgesiyle gümrük vergisi ödemeden işlemlerini tamamlamaktadır.
2. Onaylanmış İhracatçı izni (A.TR Düzenleme – Vize etme )
TOBB’ne tasdik ve gümrük idarelerine vize işlemi için ibraz zorunluluğu olmadan ATR Dolaşım belgesi düzenleme. Bu yetkiye istinaden Avrupa Birliğine ATR’li ihracat yaptığınızda standart 5 nüshalık ATR yerine, fiyatı daha ucuz olan 3 nüshalık ATR kullanılmakta ve ATR’ye Onaylanmış İhracatçı Yetkisine istinaden firmanın özel mührü basılarak Ticaret Odasına tasdik yada gümrüğe vize işlemi yaptırılmadan ATR düzenlenmektedir.